8 Temmuz 2014 Salı

Japonya- AB, Serbest Ticaret Anlaşması Müzakereleri Altıncı Turu Başlıyor

Japonya- AB, Serbest Ticaret Anlaşması Müzakereleri Altıncı Turu Başlıyor


Tarife kesintileri ve Japon demiryolu sektörünün geçtiğimiz Pazartesi günü Tokyo’da başlayan, AB ile serbest ticaret müzakerelerinin 6. turunun odak noktasında olması bekleniyor.

Bu tur, AB’nin geçen ay Tokyo’nun ticari engelleri azaltması çabalarını gözden geçirmesinden ve müzakereye devam kararı almasından sonra gerçekleştirilen ilk müzakere olma özelliğini taşıyor.Bir Japon görevlisinin açıklamalarına göre, Mart sonundan Nisan başına kadar süren son müzakere oturumlarında görüşülen tarifelerin azaltılması ve kaldırılması konusunda iki taraf da önerilerini değiştirdiğinden, bu turda tarifeler konusunda görüşmelerin hızlanması bekleniyor.
AB Komisyonu, Japonya’nın liberalleşmesi hususunda yeterli gelişme sağlanamaması durumunda, geçen sene Nisan ayında başlayan müzakerelerden geri çekilebileceğini ifade etmişti.
AB, parça tedarikini de- Fransa ve Almanya gibi lider ülkeler için kazanç alanı- kapsayan demiryolu sektöründe engellerin kaldırılması için Japonya’ya çağrıda bulunurken; peynir, şarap ve domuz ürünleri ihracatında daha fazla piyasa erişimi de elde etmeye çalışıyor. Japonya ise, otomobil ve elektronik ürünlerde Avrupa’ya ihracatını arttırmak istiyor.
Kaynak: Japan Times web sitesinden tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder