12 Temmuz 2014 Cumartesi

Avusturya- 340220 GTIP no'lu 'Temizlik Maddeleri' İthalatı



  • Avusturya 2013 yılında, 213 milyon Avro tutarında “340220 GTIP no’lu “Temizlik Maddeleri” ithalatı yapmıştır. Avusturya İstatistik Kurumu verilerine göre, Avusturya’nın bu üründe Türkiye’den 2013 yılı ithalatı ise 130 bin Avro olup, söz konusu üründe Avusturya’nın ortalama ithalat fiyatı 1,14 KG/Avro’dur.

    Ülkemizin söz konusu üründe toplam 249 milyon Dolarlık ihracatı olduğu halde, Avusturya’ya ihracatımızın 74 bin Dolar olduğu ve Avusturya’nın ortalama CIF birim ithalat fiyatları ile Türkiye’nin ihracat fiyatları dikkate alındığında rekabet şansımızın yüksek olduğu bu üründe, firmalarımızın Avusturya pazarında daha etkin olabilecekleri değerlendirilmektedir. Söz konusu üründe Avusturya’nın ülke bazında ithalatı ile ülkemizin ülke bazında ihracatını değer ve miktar bazında gösteren tablolara aşağıdaki bağlantılardan ulaşılmaktadır.

    Tablo 1Tablo 2

    Kaynak: Viyana Ticaret Müşavirliği

    Ayrıca, yine Viyana Ticaret Müşavirliğimiz tarafından temin edilen, “340220 GTIP kod’lu Temizlik Maddeleri ithalatı yapan Avusturyalı firmaların listesi ibp@ekonomi.gov.tr adresine e-posta gönderilmesi halinde talep sahibi firmalarımıza gönderilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder