1 Ocak 2013 Salı

Çin'den 3,8 Trilyon Dolarlık Dış Ticaret

Çin Ticaret Bakanı Chen Deming, bu yıl dış ticaret hacminin yüzde 6 büyümeyle 3 trilyon 8 milyar doları aşacağını söyledi.
Bakan Chen Deming, bugün (28 Aralık) Pekin'de başlayan Ulusal Ticaret Çalışmaları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünya ihracatında Çin'in payının yüzde 11 dolayında olduğunu açıkladı. Chen, son 5 yılda ortalama yüzde 7 hızla büyüyen doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının bu yıl 110 milyar dolara ulaşabileceğini de vurguladı.
Gelecek yıl Ticaret Bakanlığı'nın yapısal düzenlemeleri hız kazandıracağını da belirten Chen Deming, dış ticaretin istikrarlı gelişmesini destekleyeceklerini kaydetti.
Chen Deming ayrıca, gelecek yıl yabancı sermaye yatırımlarının hizmet sektörü ile ülkenin orta ve batı bölgelerine yönelmesini teşvik edeceklerini belirterek, çok uluslu şirketlerin bölge müdürlüğü ve araştırma merkezi kurmalarını destekleyeceklerini dile getirdi. Ulusal çaptaki ekonomi ve tekonoji kalkınma bölgelerinin seviyesini yükselteceklerini de belirten Chen Deming, yatırım ortamını iyileştireceklerinin altını çizdi.
Çin işletmerinin yurtdışı yatırımlarına da değinen Chen Deming, 2012 yılında yurtdışı yatırım işbirliğinin hızla geliştiğini vurguladı. Bazı ülkelerle yatırım koruma anlaşmaları imzalandığını hatırlatan Chen Deming, Çin'in dünyada en çok dış yatırım yapan beşinci ülke haline geldiğini ve bu yıl doğrudan dış yatırımlarının 70 milyar doları aşacağını sözlerine ekledi.
KAYNAK: CRI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder