17 Ekim 2012 Çarşamba

•Dünya Bankası Rusya'ya İlişkin Ekonomik Büyüme Öngörülerini Aşağı Çekti

 


  • Dünya Bankası Rusya’ya ilişkin 2012 ve 2013 yılları büyüme öngörülerini revize ederek aşağı çekti.
    Dünya Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre Rus ekonomisinin önümüzdeki yıl yavaşlaması bekleniyor.
    Tarım sektöründe kuraklık nedeni ile daralma, yükselen enflasyon, küresel ekonomideki yavaşlama nedenleri ile 2012 yılının ikinci yarısında ülke ekonomisi daralma sürecine girmiştir. Dünya Bankası, Rusya’daki ekonomik faaliyetlerin küçülmesine yol açabilecek küresel risk faktörlerine de işaret etmiştir. Bunlar arasında Avro bölgesi reformlarının uygulanmasında karşılaşılan problemler, ABD’deki mali sıkıntı, Çin’de bankacılık sektöründeki aşırı genişleme ve yüksek düzeyde seyreden uluslararası gıda fiyatları yer almaktadır.
    Dünya Bankası, bu gelişmeler ışığında 2011 yılında % 4,3 oranında büyüme kaydeden Rus ekonomisinin 2012’de % 3,5 ve 2013’te % 3,6 büyüyeceğini öngörmektedir. Açıklanan son revizyon, büyüme beklentisinin Haziran ayında yayınlanan bir önceki revizyona göre 2012 için 0,4 puan ve 2012 için 0,5 puan daha aşağı çekildiği anlamına geliyor. Bu veriler tarımdaki düşük hasat ve küresel ekonomideki beklentilerin altında büyümeyi yansıtıyor.
    Rus ekonomisinde önümüzdeki dönemde fiyatlarda artış ve harcanabilir gelirde düşüş bekleniyor. Buna karşın tüketimin büyümenin başlıca itici gücü olmaya devam etmesi ve işsizlik oranının düşük seviyesini koruması da beklenmektedir.
    Ülkede kapasite kullanım oranlarının kriz öncesi seviyelere yaklaşmış olmasına rağmen yatırımcılar küresel ekonomik ortam iyileşene kadar yatırım konusunda temkinli davranmaya devam edecektir.
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder