2 Ekim 2012 Salı

Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Toplantısı Yapıldı


Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri Toplantısı Yapıldı


28 Eylül 2012- Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörleri toplantısı Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın başkanlığında İstanbul’da yapılmıştır. Toplantıya, valiler, rektörler, sağlık, eğitim, film ve bilişim sektörlerinin çatı kuruluşları temsilcileri ile işadamları katılmıştır.

Toplantıda Sayın Bakan Çağlayan tarafından, dünya ekonomisinde yaşanan değişimler ve Türkiye’nin hizmet sektörlerinin geldiği aşama hakkında bilgi verilmiş; Ekonomi Bakanlığı’nın hayata geçirdiği projeler ve cari açık konusunda yapılan çalışmalardan söz edilmiş; 2023 için öngörülen 150 milyar dolarlık hizmet ihracatı hedefine ulaşmak için yapılacak çalışmalar anlatılmıştır. Ayrıca, Ekonomi Bakanlığı tarafından çıkarılan 2012/4 sayılı Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde sağlanan desteklere ilişkin açıklamalarda bulunulmuştur.

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye’nin sağlık turizmi, bilişim, film ve eğitim sektörlerinin sahip olduğu uluslararası rekabet gücünün bir dış ticaret stratejisi çerçevesinde desteklenmesi durumunda, bu sektörlerin uluslararası ticaretinde Türkiye’nin payının önemli oranda artacağı yaklaşımından hareket etmektedir. Ekonomi Bakanlığı, döviz kazandırıcı hizmet sektörlerinin ihracat, cari açık, istihdam ve büyüme alanlarında ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı düşüncesiyle, bu alandaki çalışmalara büyük önem vermektedir.

Kaynak. Ekonomi Bakanlığı
Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan’ın sunum dosyası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder