13 Eylül 2013 Cuma

ABD GÜMRÜK UYGULAMALARI


 

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden alınan bir yazıda, T.C. Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bir yazıya atfen, Amerika Birleşik Devletleri (A.B.D.) tarafından yapılan ithalatta bildirim zorunluluğuna ilişkin olarak A.B.D. Gümrük ve Sınır Güvenliği Birimi (CBP) tarafından 9 Temmuz 2013 tarihinden itibaren yeni bir uygulamaya geçildiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, "İthalatçı Güvenliği Bilgi Girişi - Importer Security Filing” olarak bilinen söz konusu uygulamaya göre, A.B.D.'ye ihraç edilecek ürünlerin A.B.D. limanlarına varışı öncesinde CBP'ye bilgi verilmesinin gerekmekte olduğu, A.B.D.'li ithalatçılar tarafından hatalı, eksik ya da geç doldurulan bildirim formları için 5.000 A.B.D. Doları para cezası uygulanacağı bildirilmekte olup, bu çerçevede ABD'de yerleşik alıcılarla yapılacak satış sözleşmelerinde, "ABD makamlarına bildirim yapma sorumluluğunun ithalatçı firmada olduğu” ibaresi eklenmesinin bu bildirimin yapılmamasından doğabilecek zaman ve para kayıplarının önüne geçilmesi açısından faydalı olacağı düşünülmektedir.

 

Söz konusu uygulamaya ilişkin bilgiler içeren bir not ekte iletilmekte olup, uygulamaya ilişkin ayrıntılı bilgiye aşağıdaki internet bağlantısından ulaşılabileceği hususunda bilgilerini rica ederim.

Saygılarımla,

Ek 1: A.B.D Gümrük Uygulamalarına ilişkin bilgi notu (2 sayfa)

Ek 2: İthalatçı Güvenliği Bilgi Girişi için bilgi notu (3 sayfa)

Detaylı Bilgi İçin:

http://www.cbp.gov/xp/cgov/newsroom/news_releases/national/06072013_6.xml

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder