16 Haziran 2014 Pazartesi

AB:Küresel finans piyasasında istikrar için finansal düzenlemeleri, AB-ABD serbest ticaret görüşmelerine alınmalı


AB:Küresel finans piyasasında istikrar için finansal düzenlemeleri, AB-ABD serbest ticaret görüşmelerine alınmalı
AB Komisyonu’nun iç piyasa ve hizmetlerden sorumlu üyesi Michel Barnier, küresel finans piyasasında istikrar için finansal düzenlemelerin, AB ile ABD arasındaki serbest ticaret görüşmelerine alınması çağrısında bulundu.
Barnier, Washington’da yaptığı açıklamada, AB ile ABD arasında istikrarlı ve sağlıklı bankacılık sistemi ve finans piyasası kurulması hedefi konusunda fikir birliği sağlandığını kaydetti.
Barnier, iki tarafta farklı düzenleme prosedürleri ve çerçeveleri bulunması nedeniyle, bu düzenleyici sistemin verimliliğinin yükseltilmesi için işbirliğinin yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı.
AB yetkilisi, finansal düzenlemelerin “Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması” (TTIP) kapsamına alınmasını istediklerini ifade etti.
ABD’li Menkul Kıymet Sektörü ve Finansal Piyasalar Birliği (SIFMA) ile Avrupalı Finans Piyasaları Derneği tarafından dün yapılan ortak açıklamada, söz konusu çağrıya destek verdikleri belirtildi.
Açıklamada, finansal düzenlemelerin TTIP’ye dâhil edilmesinin, iki taraf arasındaki işbirliğinin güçlenmesine yararlı olacağı gibi, finansal düzenlemelerdeki anlaşmazlıkları azaltabileceğini ve sınır ötesi düzenlemelerin verimliliğini yükseltebileceği kaydedildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder